Per 1 januari 2017 is de nieuwe Wet Natuurbescherming van kracht. Deze wet vervangt de 3 oude wetten:
De nieuwe Wet Natuurbescherming heeft als doel de regels te bundelen en het gemakkelijker inzetten van deze wet.
GRAS Advies heeft voor elke gewenste ontwikkeling en/of ingreep in de natuur de juiste expertise, certificaten en werkwijze. Per onderdeel worden hieronder de kwaliteiten m.b.t. de Wet Natuurbescherming toegelicht.
Bij een ruimtelijke ontwikkeling dient het projectgebied geïnventariseerd te worden met betrekking tot het voorkomen van beschermde soorten. Het doel is het behoud van populaties en het beschermen van soorten.
Naar aanleiding van deze Quickscan (ook wel ‘verkennend veldonderzoek’) kunnen eventuele restricties of vervolgstappen in kaart worden gebracht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een nader onderzoek naar een bepaalde soort.
Naar aanleiding van een Quickscan kan een aanvullend onderzoek nodig zijn. Bijvoorbeeld om onderzoek te doen naar:
Voor elk onderzoek wordt gekeken naar de juiste expertise (zoogdieren, insecten, vissen, vleermuizen etc.) om zo de juiste deskundige ter plekke te krijgen.
Wanneer men voornemens is een ruimtelijke ontwikkeling in een beschermd natuurgebied (bijvoorbeeld Natura 2000) uit te voeren, dienen de effecten te worden onderzocht middels een Natuurtoets.
In de Natuurtoets wordt het projectgebied onderzocht op te verwachten (negatieve) effecten door de toekomstige inrichting.
Door jarenlange ervaring en een hecht samenwerkingsverband zijn wij dé partner voor al uw groen- en sporttechnische vraagstukken.
Ik wil advies