Ik wil iets maken waardoor een club voor langere tijd toonaangevend is

Jan Willem Boon, werkt sinds 2011, als bedrijfs- en projectleider bij GRAS Advies (onderdeel van DAGnl).  Hij verzorgt de aanleg en renovatie van sportvelden en accommodaties van A tot Z.

Jan Willem: ”Mijn streven is om altijd een toekomstbestendige club te creëren. Daarbij wordt er ruimte gecreëerd om in de toekomst meer te ondernemen. Je kan een heel simpel veld maken binnen de maatvoering, maar voor mij is dat te weinig. Daarom zoek ik tijdens een project altijd naar nieuwe mogelijkheden. Ik wil iets maken, waardoor een club voor langere tijd toonaangevend is. Daarom voeg ik aan het ontwerp kleine details toe, zoals een logo in het grasveld. Door renovatie moet de trots (weer) in de club komen, dat zeg ik altijd, dan overleeft een club. Want iedereen is tegenwoordig veel meer individualistischer bezig dan met een teamsport.”

Meer mogelijkheden zonder hogere kosten

Jan Willem: ”Als ik een keuze maak voor een (kunst-)grasveld kijk ik naar wat er in de regio ligt, meestal weet de klant zelf al wel wat over de velden. Iedereen weet alles van een mat, wat ze fijn én leuk vinden. Ik denk meer mee over de mogelijkheden eromheen. Binnen DAGnl is eigenlijk iedereen een speciliast die ziet dat er meer mogelijkheden zijn, zonder dat daar hogere kosten aan verbonden zijn.”

Op een project in Brummen worden zowel voetbal- als korfbalvelden van K.V. Mélynas gerenoveerd. Een klein detail: deze korfbalclub heeft als enigste een logo in het kunstgrasveld. Jan Willem is projectleider van dit project:

”Dit project zit in de eindfase, GRAS Advies heeft eerst het voetbalveld samen met CSC Greenfields gerenoveerd en dit jaar wordt ook het korfbalveld genoveerd. Wij hebben het idee, het ontwerp, de kleurstellingen, de contractstukken en ook de begeleiding in de uitvoering verzorgd. Hier zijn de velden zo gelegd dat er vier jeugdvelden zijn gecreëerd. Ze hebben nu niet veel jeugd bij de club, maar kunnen nu wel schooltoernooien en korfbalkampen organiseren. Naast het clubhuis is er nog ruimte, daar wordt op den duur een zandbak van gemaakt voor beachvolleybal en beachkorfbal. Deze sporten komen dan ook naar je toe, dan heb je nóg meer reuring in je clubhuis.”

Ruimte creëren

Jan Willem: ”Het veld is nu verder van het clubhuis gezet, waardoor je een terras kan creëren met picknickbankjes. Eerder stond het onderhoudspad strak tegen het veld aan, daar mocht niets staan. Je moest het dan altijd opruimen en bovendien zat je altijd aan de overkant van het speelveld. Nu kunnen bezoekers aan het veld zitten en in de zon van de wedstrijden genieten.”

Kleuren aangepast aan de club

Jan Willem: ”De clubkleuren zijn blauw en wit, daarom zijn de ovalen op het veld blauw gemaakt. Overigens zijn alleen bepaalde kleuren toegestaan. Bij hockey heb je tegenwoordig twee kleuren kunstgras donker- en lichtgroen, dat kunnen we ook bij korfbal doen. Het logo in het kunstgrasveld kan je straks als je op Google Earth kijkt goed van bovenaf zien.